Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....

Γαρίδες με Μέλι και Σουσάμι

Υλικά για 4 μερίδες:
1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 πακετάκι σουσάμι (χρησιμοποιείτε όσο χρειαστεί)
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι δυόσμο
1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά ή 20 φρυγανιές τριμμένες
Λίγο (1-2 σκελίδες) τριμμένο σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη, αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι. Μ' ένα μυτερό μαχαιράκι χαράζετε τη ράχη της γαρίδας ώστε να δείτε το αντεράκι της και το τραβάτε μέχρι να βγει. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο και το ξύδι και μαρινάρετε τις γαρίδες τουλάχιστον 2 ώρες πριν.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνετε τις γαρίδες αφού πριν τα βουτήξετε σε ένα μπολ που έχετε αδειάσει το σουσάμι και την φρυγανιά (πανάρετε δηλαδή με το σουσάμι και την φρυγανιά).
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το δυόσμο.
Με την υπόλοιπη μαρινάτα περιχύστε τις γαρίδες ή φτιάξτε ένα απλό ρύζι και περιχύστε το με την μαρινάτα που θα την έχετε δέσει σαν σάλτσα τσιγαρίζοντας ένα κρεμμύδι, σβήνoντας με την μαρινάτα και προσθέτοντας μια κουταλιά κορν φλάουρ ή αλεύρι.

Θερμίδες ανά μερίδα: 320  για τις ψητές και 500 για τις τηγανητές

Εναλλακτικά μπορείτε να τις τηγανίσετε ή όσοι δεν νηστεύετε, δοκιμάστε την συνταγή με κοτόπουλο. Στην περίπτωση αυτή υπολογίστε σχεδον τον διπλάσιο χρόνο ψησίματος. Προτείνω να συνοδέψετε τις τραγανές γαρίδες με λευκό κρασί Κρήτης Μπουτάρη.
Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου