Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.....

Ένα από τα προβλήματα εμφάνισης που βασανίζουν τις γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα! Το παρήγορο είναι ότι η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις.....βασανίζει και τις πιο αδύνατες. Επομένως οι περισσότερες από εμάς ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να απαλλαγούμε απ' την όψη του πορτοκαλιού.
Κατά καιρούς οι εταιρίες καλλυντικών βγάζουν ένα σωρό προϊόντα περιποίησης σώματος και οι φαρμακευτικές εκθειάζουν τα σκευάσματά τους. Τόσα χημικά παντού που υποτίθεται πως κάνουν θαύματα, έχουν στρέψει την προσοχή μας αλλού. Υπάρχουν πιο φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος; Ναι, υπάρχουν. Έχουν άμεσα αποτελέσματα; Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος, μιας και υπάρχουν 3 είδη κυτταρίτιδας (σκληρή-μαλακή-συσχετισμένη). Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς ό,τι υπόσχεται αποτελέσματα, χωρίς άσκηση δεν γίνεται τίποτα.
Για να μπούμε στο θέμα μας λοιπόν, ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι το ρόφημα λουίζας, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό σε σχέση με το πράσινο τσάι.
Η λουίζα είναι θάμνος ύψους 1-1,5 μέτρου ή ψηλότερος, με οδοντωτά φύλα ή λειόχειλα σε τριμερείς ή τετραμερείς σπονδύλους, λογχοειδή μίσχο, λεία στην άνω επιφάνεια και αδενώδη στην κάτω επιφάνεια. Τα άνθη είναι λευκά, μικρά και σχηματίζουν μασχαλιαίους σπονδύλους ή επάκριους βότρυς. Τα φύλλα συνθλιβόμενα αναδύουν οσμή λεμονιού.
Οι ιδιότητές της καταπολεμούν νοσήματα του στομάχου, είναι κατά της διάρροιας, τονωτική, αντιπυρετική, διουρητική, συνίστασται σε περιπτώσεις νεφρολιθιάσεως, βοηθά στο αδυνάτισμα, την αποτοξίνωση και την αποβολή περιττών υγρών και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επίσης, φημίζεται και για τις αφροδισιακές της ιδιότητες και βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού και στην αντιμετώπιση του τυμπανισμού &των αερίων. 
Οδηγίες: 
1. Βράζετε λίγο νερό σε ένα μπρίκι και μετά ρίχνετε μέσα μερικά φυλλαράκια  χωρίς να συνεχίσετε το βράσιμο και το αφήνετε για 3-5 λεπτά ώστε να βγάλει το βότανο τις ωφέλιμες ουσίες του.
2. Στραγγίζετε  το ρόφημα από τα φύλλα
3. Έτοιμο! Τέλειο για την κυτταρίτιδα αλλά και απολαυστικό ταυτόχρονα!
Έξτρα συμβουλές:
1. Μην βάλετε ζάχαρη! Αν  θέλετε  να το γλυκάνετε οπωσδήποτε χρησιμοποιήστε stevia που είναι ένα φυσικό και υγιεινό γλυκαντικό. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής αλλά και σε e-shop στο διαδίκτυο.
2. Η λουίζα μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα αλλά από μόνη της δεν κάνει θαύματα. Θα πρέπει να είναι μέρος μιας συστηματικής ολικής αντιμετώπισης και συνοδεύεται με υγιεινή διατροφή, άσκηση και τοπική φροντίδα.

ΠΗΓΕΣ: 
www.e-kyttaritida.comwww.votana.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου