Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΥΚΟΛΟ CHEESECAKE


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μπισκότα digestive
100 γρ. βιτάμ
1 συσκευασία philadelfia light (200gr)
1 morfat ή 1 κρέμα γάλακτος
χυμός ενός λεμονιού
60 γρ. ζάχαρη 
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi mixer και λιώνουμε το βιτάμ. Απλώνουμε στη βάση το τριμμένο μπισκότο ανακατεύοντάς το με το βιτάμ. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο για μισή ώρα (εάν είναι δυνατή η ψύξη) ή για μια ώρα. Ετοιμάζουμε την κρέμα που θα απλώσουμε πάνω από τη βάση με την εξής σειρά: χτυπάμε πρώτα την morfat ή την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το λεμόνι και την ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Προαιρετικά για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή λίγο κονιάκ. Στρώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση, βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει η κρέμα και στο τέλος βάζετε την μαρμελάδα της προτίμησής σας. 

Συμβουλές: 
1. Εάν θέλετε, πάνω απ' την μαρμελάδα μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο τριμμένο μπισκότο και να γαρνίρετε με φρέσκο φρούτο αντίστοιχο της μαρμελάδας
2. Ή μπορείτε στην κρέμα να βάλετε την μαρμελάδα, αφού την κάνετε εντελώς λεία στο μπλεντερ, για να πάρει χρώμα η κρέμα και να διακοσμήσετε την επιφάνεια με το ανάλογο φρούτο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου