Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΦΕΤΑ

Η ανάμειξη αρωματικών βοτάνων, σαν την μέντα και τον βασιλικό με σπαράγγια και αρακά δημιουργεί ένα όμορφο «πράσινο» πιάτο. Η αλμυρή φέτα του δίνει την επιπλέον ένταση που χρειάζεται

Υλικά

1/2 κιλό λεπτά σπαράγγια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κούπα κατεψυγμένου αρακάα1/2 κιλό λινγκουίνι
2 κούπες φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κούπα φύλλα φρέσκιας μέντας
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¾ κγ αλάτι
¾ κγ μαύρο πιπέρι
1 κούπα αλμυρή φέτα σπασμένη με το χέρι
½ κούπα χοντροκομμένου, πλατύφυλλου μαιντανού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό, μέχρι αυτά να μαλακώσουν, από 4 – 6 λεπτά. Μεταφέρετέ τα με μια τρύπια κουτάλα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπωλ, και ρίξτε στο νερό τον αρακά και μαγειρέψτε τον για 2 λεπτά.
Μεταφέρετε τον αρακά με την τρύπια κουτάλα στο μπωλ και ρίξτε στο βραστό νερό τα λινγκουίνι και μαγειρέψτε τα al dente.

Όταν βράσουν τα λινγκουίνι, αλέστε στο multi (ή κόψτε υπερβολικά ψιλά με το μαχαίρι, αν μπορείτε) τον βασιλικό, την μέντα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα φέτα και ρίξτε τα στο μπωλ με τα λαχανικά.

Κρατήστε μισή κούπα από το νερό των ζυμαρικών, και σουρώστε τα.
Ανακατέψτε καλά το νερό με το μείγμα λαχανικών, προσθέστε τα λινγκουίνι, τον μαιντανό, το κρεμμυδάκι και την υπόλοιπη φέτα και ανακατέψτε.

Σερβίρετε με ένα δροσερό λευκό κρασί.

ΠΗΓΗ: www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου